8 Nisan 2014 Salı

trafik uygulaması...

Araba karakteri yayanın geçme zamanına bağlı olarak hareket edecektir.

Lamba karakteri ise belirlenmiş bir zaman aralığında yanarak renk değiştirecektir.

Burada ise yaya karakterinin yaya geçidinden doğru zamanda geçmesi amacı doğrultusunda scratch uygulamasında birtakım kodlar verilmiştir.

Bu uygulamanın asıl amacı öğrenciye trafik kurallarını ve doğru,yanlış yapılan hareketleri göstermektir.

3.uygulama/sopa-top sektirme



26 Mart 2014 Çarşamba

Google+plus nedir?

Google+ Nedir?

Google+ Projesi, Google'ın mutlaka başarılı olmak istediği ve bu konuda gerekirse risk alabileceği sosyal ağ dünyasının yeni üyesi. Bu açıdan dünyanın tartışmasız lideri durumunda olan Facebook'a da rakip olarak gösteriliyor. Her ne kadar bu karşılaştırma normal görünse de Google+ Projesi'nde küçük ancak önemli bir farklılık yer alıyor. Bu farklılık, Google'ın Facebook'un hizmetlerini olabildiğince sunma çabasından ziyade Facebook'un ürünlerinin her birinin bir sonraki sürümlerini / işlevlerini sunma amacı güdülüyor olmasıGoogle plus
İnsan ilişkilerini oluşturan parçacıkların sabit ve genel geçer özelliklere sahip oluşu, sosyal ağ projesi üretiminde de belli başlı ve kimilerine göre aynı özelliklerin sunulmasını gerektiriyor. Bir önceki paragrafta da belirttiğim gibi her ne kadar benzer özellikler sunuluyor olsa da önemli olanın bir sonraki adımı doğru tahmin etmek olduğunun bir kere daha altını çizelim. Bu doğrultuda Google+ Projesi'ni oluşturan iletişim parçacıklarının ne gibi özelliklere sahip olduğunu ve nasıl bir bakış açısı sunduklarını sizlere iletelim.

Circles

Google'ın sosyal ağ dünyasına bakışında yer alan iletişim eğilimlerinde önemli olan kıstasın akran grubu olduğunu görüyoruz. google Çevreler özelliği de tamamen bu düşüncenin bir ürünü. Kendiliğinden var olan aile ve yaşamla biçimlenen akran çevresini oluşturan arkadaş, dost, iş arkadaşı ve eski arkadaş şeklinde örneklendirebileceğimiz çevre unsurlarını ayrı ayrı gruplandırmayı sağlayan Çevreler, bu sayede doğru çevreyle doğru iletişimin kurulmasını kolaylaştırıyor. Ne paylaştığınız kadar kiminle paylaştığınız da önemli olgusu ve Google'ın bu teşhisi sonrasında işlevsel bir hizmetin sunulması amaçlıyor.

Sparks

Yeni tanışan insanların birbirlerine sordukları ilk sorular arasında mutlaka yer alan; yer almasa da zamanla kendisini açığa vuran ilk öğelerden olan ilgi alanlarıKonular'ın merkezini oluşturuyor. Bu çerçevede, dünyanın en iyi arama motoru teknolojisine sahip olunmasının da avantajı sonuna kadar kullanılarak kişilerin ilgi alanlarına dair en iyi ve kaliteli içeriklerin sunulması amaçlanıyor. Bu özellik, bir sosyal ağ sitesinde ne amaçla yer alabilir sorusunun net bir cevabının şu anki bilgilerle ifade edilmesinin zor olduğunu da belirtelim

Hangouts

Türkçe karşılığı her ne kadar videoyla sohbet odaları olarak ifade edilmeye çalışmışsa da bu özellikle ilgili söylenenler daha çok görüntülü takılmalar ifadesiyle net bir anlam kazanıyor. Zira bu özellik ile birlikte gerçek hayatta gidilen bir mekanda karşılaşılan arkadaşlarla sohbet eder gibi nerede olursanız olun planlı ya da plansız bir sohbetin ortasında kendinizi bulabiliyorsunuz. Bir ya da birden fazla kişinin dahil olabildiği bu görüntülü sohbet uygulaması ile dijital ve akıcı bir sohbet ortamı yaratılıyor.

Instant Upload

Bir anın fotoğrafa dönüşmesi ve o fotoğrafın paylaşılması hız ile doğru orantılı bir şevkle gerçekleşir. Google bunu dikkate almış bir şekilde, fotoğrafın çekilmesi ve arkadaşlarla paylaşılmasını seri bir bütünlük içinde değerlendirmiş. Mobil cihazlar üzerinden çekilen fotoğrafları var olan en seri teknolojinin kullanılması, istediğiniz kişilerle paylaşmanızı sağlayan Anında Yükleme özelliği ile neredeyse fotoğraflar çekildiği anda paylaşılmış olacak.

Huddle

Hali hazırda birçok mesajlaşma hizmeti onlarca iletişim aracı üzerinden sunuluyor. Ancak iş çoklu ve işlevsel bir sohbet/iletişim ortamının yaratılmasına gelince durum bir anda değişiyor. Çünkü şu anda mobil ürünler başta olmak üzere birçok öncül iletişim aracı üzerinden kararlı bir şekilde çoklu ve akıcı iletişim ortamı sunabilen bir ürün yok. Google Grup Sohbeti ile büyük olasılıkla bu ihtiyaç karşılanacak. Zira kısa mesaj yazma ve sohbet aracı kullanma arasındaki konuma denk gelen ve ana ihtiyaç şeklinde ifade edilebilecek bir iletişim hizmeti sunuluyor. Bir ya da birden fazla kişiyle kolay ve akıcı bir şekilde yazılı iletişim kurabilmek mümkün kılınıyor.

Stream

Google+ ile birlikte gelen tüm parçacıkların sağladığı tüm özellikleri kullanarak gerçekleşen iletişim ve paylaşım unsurları sonucunda ortaya çıkan kişinin yaşam öğeleri bu alan üzerinde sunuluyor.
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Google, bahsettiğimiz tüm bu özelliklerle rakiplerine ister istemez benzer ancak ve ondan ziyade yenilikçi bir ürün ortaya koymayı amaçlıyor. Bu noktadaki kilit araç ise mobil teknoloji olarak görünüyor. Bir internet sitesi olarak dünyaya merhaba diyen Facebook zamanla mobil dünyaya adapte olmaya çalışmış ve bu konuda başarısız da olmamıştı. Ancak Google+ Projesi doğrudan mobil dünyayla içli dışlı bir şekilde hayata geçiyor. Bu da demek oluyor ki, ürünü oluşturan servisler iyiyse mobil cihazların kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ciddi bir Google+ ağırlığı hissedilebilir. Google yöneticilerinin bu projenin dönütünü uzun bir süre aralığı sonrasına bırakıyor olmaları; büyük bir olasılıkla olumlu gelecek dönütün mobil cihazların çok daha yaygınlaşmasıyla birlikte kendisini göstereceği, vardığımız yargının doğruluğunu pekiştiriyor. O zamana kadar Facebook cephesinden daha işlevsel mobil deneyimler sunulması halinde ciddi bir rekabetin yaşanabileceğini söyleyebiliriz. Ancak konuyu sadecebir internet sitesi temeline indirdiğimizde Facebook'un kalesi milyonlarca taştan oluşuyor ve Google+ bu noktada yetersiz kalabilir.
Son olarak Google+ Projesinin hala gelişmekte olan bir çalışma olduğunu belirtelim. Bu çalışma sürecinin genel kullanıma sunulmasının ardından geçen süreden olabildiğince az bir zaman kesişimi yaratmak için davet etme yoluna giden Google'ın bu tür davranışlarına alışığız. Mobil yönü güçlü olan bu ürün şu anda Android Market üzerinde yer alıyor ve bir süre sonra daiPhone başta olmak üzere diğer taşınabilir cihazlara da sunulacak.


Scratch isim yazma uygulaması

Scratch uygulaması 2- isim yazmadaki amacımız renkli harfleri kullanarak yeni karakter çiz-metin aracını seçerek eğlenceli bir uygulama yapmaktır.

11 Mart 2014 Salı

Google Drive nedir?

Merhaba arkadaşlar,
AutoCAD kullanıcısı olarak artık bizler de mobil yaşamın içine dalmış durumdayız. Elimizde mobil cihazlarla her yerde verilerimize ulaşmak en büyük kolaylıklardan biri. Bunun için verilerimizi bulut ortamında saklamamız gerekli. Microsoft SkyDrive™, DropBox, SugarSync ve benzeri bir sürü bulut depolama ortamı var ve hepsi de aşağı yukarı 5-7GB ücretsiz alan veriyor. Bunlardan sadece Microsoft SkyDrive kendi doküman dosyaları için 25GB’a kadar genişleyebiliyor. Ancak basit işlerimiz için 5-7GB yeterli. Eğer fotoğraf ya da başka medyalar söz konusu edilirse ya parayla alan artıracaksınız ya da buna uygun servislere yöneleceksiniz.
Sizler de benim gibi Google kullanıcıysanız,  mail, picasa, dokümanlar, chrome ve takvim gibi hizmetlerinden vazgeçemiyorsanız Google Drive bulut depolama için biçilmiş kaftan.
Google Drive daha önceden kullanmadıysanız herhangi bir Google hizmetine giriş yaptıktan sonra diğer hizmetlerin bulunduğu yukarıdaki menüden “Drive” seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Karşınıza hoş geldin ekranı çıkıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.
İster PC’nize ister mobil cihazınıza uygulamayı indirip yüklemeniz için gerekli linkler sayfada mevcut. Android cihaz kullanıyorsanız yeni sürümlerde bütünleşik olarak Google Drive mevcut.
Soldaki menüde klasörleriniz ve diğer alışık olduğunuz liste var. Buradan sürücünüz ve alt klasörlere ulaşabilirsiniz. PC programına gelince, indirip yüklediğinizde DropBox ve SugarSync programlarında olduğu gibi bir klasör oluşturuyor ve bu klasöre bir kez giriş yaparak kullanmaya başlıyorsunuz.
Artık bu klasöre koyduğunuz dosyalar her ortamda elinizin altında. Ya da mobil cihazınızdan yüklediğiniz dosyaları bu klasörde otomatik olarak görüyorsunuz.
Programın ayarlarında Google Doküman klasörlerini senkronize etmek, başlatma seçeneklerini ayarlamak gibi işleri halledebiliyorsunuz. Kullanım son derece basit.
Elbette web üzerinden de Drive hizmetini kontrol edebiliyorsunuz.
Son olarak Android uygulamasından da bir ekran görüntüsü veriyorum.
Hoşça kalın.

Blog Nasıl Oluşturulur?

                                                         
                                         BLOG NASIL OLUŞTURULUR?

1.    Gmail hesabınıza giriş yapın. Gelen pencerede UYGULAMALAR bölümündenàDaha fazla uygulama yı seçinàOradan Blogger I seçin.

2.    Şifrenizle bloggera giriş yapın. Blogger a devam et e tıklayın.
3.    Gelen sayfadan Yeni Blog butonuna tıklayın.
4.    Hesabınızı onaylayıp profilinizi düzenledikten sonra “Yeni Blog” butonuna basarak blogunuzu oluşturun       


5.    Karşınıza gelen pencrede blogunuza uygun bir isim verin. “Ayşe’nin günlüğü veya Bir öğretmen adayının deneyimleri gibi.”
6.      Adres Kısmında TÜRKÇE  karakter kullnamadan  isminizi kullanarak blogunuzun adresini belirleyin.
7.      Şablon bölümünden istediğiniz bir şablon tipini seçin.
8.      Blog Oluştura tıklayın ve blogunuz hazır.
9.      Başlamadan önce ne yazmak isteğinize karar verin. Henüz bir fikriniz yoksa öncelikle internette şöyle biraz arama yaparak ne var ne yok bir bakın. İlginizi çekecek herhangi bir konu bulduktan sonra, bu konu hakkında çok daha detaylı bilgilere yine internetten ulaşıp, ilgili konuda bilgilerinizi çoğaltın. Sonrasında sadece bu konu ile uzaktan ya da yakından ilgisi bulunan konuları araştırıp bunlarla ilgili özgün yazılar yazın. Site içeriğiniz kesinlikle özgün olmalı. Yani yazılarınızı kesinlikle başka sitelerden kopyala-yapıştır yaparak yazmayın. Böyle yaparsanız, Google, Dublicate Content diye bir filtre ile bu yazıların kopya olduğunu anlayacaktır ve aramalarda blogunuz kesinlikle gözükmeyecektir ya da asla üst sıralara çıkamayacaktır. Bu bilgiler ışığında ilk yazınızı yazmaya başlayabilirsiniz.
10.   Şimdi ise sıra blog ayarlarını yapmaya geldi. Blogunuzu oluşturduktan sonra Blogunuzun isminin yanında ayarlar vardır oraya tıklayn.

11.    Burada blogunuzla ilgili tüm ayarlamalrı yapmanız mümkün. Açıklamayı düzenleye  tıkladığınızda blogunuzun arama motoruyla arandığında gözükecek olan yazıyı belirlersiniz.
12.    Yayınlar ve yorumlara tıklayın. Burada en fazla gösterilecek olan yorum sayısını belirleyebilirsiniz.

13.   Yorum Konumu: Gömülü yü seçin
Kimler yorum yapabilir: Herkes seçin
Yorum denetleme: Her zaman seçin
Kelime doğrulaması göster: Hayır seçin
14.   Dil ve Biçimlendirmeye girin. Ayarı resimdeki gibi yapın.

15.   Blogunuza Gerekli Araçların Kurulumu
a.      Blog sitenizden daha fazla verim almanızı sağlayacak ve sitenizi optimize edecek bazı ücretsiz araçlar mevcut. Bunların kurulumunu yapmalı ve kullanmaya başlamalısınız. Kısaca bahsetmek gerekirse:
                                                                  i.      FeedBurner:  FeedBurner, insanların sizing yazılarınızı RSS okuyucular ve e-posta ile takip etmelerini sağlayan ücretsiz bir Google aracıdır.




---FeedBurner Ayarı---
1.    Adım: Feedburner ana sayfasına giderek Google hesabınızla giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir sayfayla karşılaşacaksınız.Bu ekrandaki kutucuğa blog adresinizi yazın ve Next butonuna basın.
2.       Adım: Gelen sayfada blogunuzdaki mevcut besleme adresleri listelenecektir.Eğer Blogger kullanıcısıysanız aşağıdaki görüntede olduğu gibi bir liste gözükür.Bu listeden Atom’u seçin ve Next butonuna basın.
3.    Adım: Beslemeleriniz için başlık ve adres belirlemeye geldi sıra.Burada yazılı olan başlığı olduğu gibi bırakabilir veya isteğinize göre değiştirebilirsiniz.Başlık blogunuzun adı veya sloganı olabilir.Adresi ise kısa tutmanızda ve akılda kalıcı olmasında fayda var.Next butonuna basarak Feedburner kurulumunu bitirin.
4.    Adım: Kurulumunuz başarı bir şekilde tamamlandıysa aşağıdaki gibi bir sayfa göreceksiniz.Burada feed adresiniz yazmakta.Artık insanlar beslemelerinize abone olmak için bu adresi kullanabilirler.Ancak biz detaylara girelim ve bazı ayarları yapalım.Bunun için Next butonuna basın.

5.Adım: Açılan sayfada RSS ve feed istatistiklerinin tutulması için ayarları yapabilirsiniz.Bunun için Clickthroughs — How often people click items back to your site ve I want more! Have FeedBurner Stats also track: seçeneklerini işaretleyin ve Next butonuna basın.
 6.Adım: Şimdi optimizasyon ayarlarını yapmak için Optimize bölümünü açın ve servislerden BrowserFriendly, SmartFeed ve FeedFlare seçeneklerini aktifleştirin.

7.Adım: Şimdi de Publicize ayarlarına geçin ve insanların beslemelerinize e-posta ile abone olmalarını sağlamak için EMail Subscriptions seçeneğini, yeni yazılarınızı arama motorlarına haber vermek için PingShot seçeneğini, beslemelerinize abone olan kişilerin sayısını gösteren sayaç için FeedCount seçeneğini aktifleştirin.


Önemli Eklentileri Ekleyin

Blogger’da gblogunuza işlevsellik katan bazı eklentiler vardır. Gadget veya widget adı da verilen bu eklentileri Blogger kumanda panelindeki Yerleşim sekmesinden ekleyebilirsiniz. Yerleşim sekmesini açıp gadget ekle dediğinizde Blogger’ın hazır eklentilerinin bir listesini bulacaksınız
E-Posta Aboneliği Kutusu: Ziyaretçilerin, yazılarnıza e-poste ile abone olmasını sağlayan bir eklentidir. Yeni bir yazı yayınladığınızda, o yazınız abone olanların e-posta adresine otomatik olarak gönderilir.

- Click Box: Bu eklenti Facebok beğen, Twitter takip et ve Google+1 butonlarını içerir. Bu butonlar sayesinde sosyal medyada adınızdan söz edilmesini sağlayabilirsiniz.

- “Resimli Benzer Yazılar” Eklentisi: Her yazının altında o yazıyla ilgili diğer yazılarınızı öneren bu eklenti ile ziyaretçilerinizi daha uzun süreler sitenizde tutabilecek ve yazılarınızın kunma sayısını arttırabileceksiniz.

- Arşiv Sayfası: Arşiv sayfasında yazdığınız tüm yazılar etiketlere göre kategorilere ayrılarak otomatik olarak listelenir. Bu sayfa sayesinde ziyaretçileriniz yazılarınıza kolayca erişebilirler.